Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Hævekurve og dejbakker

Når du efterhæver din dej i en hævekurv, forbedrer du både brødets struktur og det æstetiske udtryk. Læs mere nedenfor.

Hævekurve - respekt for dit brødhåndværk

En hævekurv er et fantastisk redskab til efterhævning af brød. Hvis du ikke har prøvet at bage ved hjælp af en hævekurv, tænker du måske, at der næppe kan være forskel på hævningen med eller uden hævekurv? Hvis svaret er ja, så kan du godt regne med at blive positivt overrasket.

Hævekurven er et rigtigt lifehack

Når du efterhæver din dej i en hævekurv, forbedrer du både brødets struktur/krumme og det æstetiske udtryk. Når du bager uden hævekurv, får dejen lov til at flyde mere ud under efterhævningen end i en kurv. En hævekurv støtter dejen, og når dejen bliver holdt på plads, kommer hæveprocessen i stedet til at handle om at skabe en luftig og smidig struktur inde i brødet. Det giver også et højere brød, som desuden får et flot mønster, mens dejen presser sig ind i kurven under hævningen. Er du vild med at bage, så vil du med andre ord have stor gavn og glæde af en hævekurv. 

Værd at vide om brugen af en hævekurv

Første gang, du skal bruge en hævekurv lavet af naturmateriale, skal den smøres ind i neutral madolie, fx vindruekerneolie. Hvis du skal bruge en hævekurv af plast, springer du bare dette over og går i gang med at bruge hævekurven.

  1. Drys kurven med rigeligt mel, eller placér et klæde i kurven, før du lægger dejen på plads.
  2. Vent, til brødet er hævet op til kanten, og vend det forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir eller en bagemåtte.
  3. Sæt brødet ind i ovnen. Når brødet er færdigt, har det nu en sprød skorpe med et flot mønster.

Brug aldrig opvaskemiddel til at rengøre en hævekurv af naturmateriale, og brug kun vand ved rengøring et par gange om året, hvorefter den igen skal smøres med neutral olie. Lad i stedet kurven tørre efter hver brug, og ryst/børst derefter rester af dej og mel ud af den. Hvis du skal bruge en hævekurv af plast, springer du selvfølgelig dette over og vasker kurven op enten i opvaskeren eller i hånden.

Find din nye hævekurv hos H.W. Larsen

Vi tilbyder runde, aflange, ovale og firkantede hævekurve i enten plastic eller træ. Nogle af kurvene fås i sæt, hvor du får flere størrelser med.

Hos H.W. Larsen vil vi glæde os til at levere varerne hurtigt til dig. Når du handler hos os, er du garanteret udstyr af høj kvalitet. Vi går meget op i at tilbyde det bedste sortiment, så du trygt kan handle her igen.

Vi ønsker dig al mulig held og lykke med dine kreationer på bagebordet!

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>