Alle knive
Popularitet
Tomatkniv, 11 cm, Victorinox
Spar 25%
67833
Før DKK 72,00
DKK 54,00 / stk inkl. moms
DKK 43,20 ekskl. moms
Tournierkniv, 6 cm, Victorinox
Spar 25%
67503
Før DKK 54,00
DKK 40,50 / stk inkl. moms
DKK 32,40 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Victorinox
Spar 25%
67603
Før DKK 59,00
DKK 44,25 / stk inkl. moms
DKK 35,40 ekskl. moms
Østersåbner, Fransk 6,5 cm
Spar 34%
7269
Før DKK 73,75
DKK 49,00 / stk inkl. moms
DKK 39,20 ekskl. moms
Urtekniv med bølgeskær, 8 cm, Victorinox
Spar 25%
67433
Før DKK 59,00
DKK 44,25 / stk inkl. moms
DKK 35,40 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Victorinox
Spar 25%
67403
Før DKK 59,00
DKK 44,25 / stk inkl. moms
DKK 35,40 ekskl. moms
Strygestål rundt hvidt keramisk 25 cm
Spar 39%
5025
Før DKK 569,00
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Keramisk strygestål 28 cm Sieger
Spar 42%
721928
Før DKK 1.736,50
DKK 999,00 / stk inkl. moms
DKK 799,20 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Victorinox, med bølgeskær
Spar 25%
67633
Før DKK 59,00
DKK 44,25 / stk inkl. moms
DKK 35,40 ekskl. moms
Filetkniv, 18 cm, F. Dick ErgoGrip, fleksibel
Spar 25%
298018
Før DKK 229,00
DKK 171,75 / stk inkl. moms
DKK 137,40 ekskl. moms
Filetkniv, 15 cm, F. Dick ErgoGrip, fleksibel
Spar 25%
298015
Før DKK 173,75
DKK 130,31 / stk inkl. moms
DKK 104,25 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, Victorinox, med bølgeskær
Spar 25%
67733
Før DKK 79,00
DKK 59,25 / stk inkl. moms
DKK 47,40 ekskl. moms
Keramisk Strygestål 20 cm Rød Sieger
Spar 42%
197120
Før DKK 1.299,00
DKK 749,00 / stk inkl. moms
DKK 599,20 ekskl. moms
Kokkekniv 21 cm 73 lag Ryda Knives
Spar 38%
147701
Før DKK 1.949,00
DKK 1.198,75 / stk inkl. moms
DKK 959,00 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, Victorinox
Spar 25%
67703
Før DKK 79,00
DKK 59,25 / stk inkl. moms
DKK 47,40 ekskl. moms
Kokkekniv, Senjen VG10, 20 cm
Spar 30%
902200
Før DKK 999,00
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Urtekniv 6 cm Victorinox
Spar 25%
67303
Før DKK 54,00
DKK 40,50 / stk inkl. moms
DKK 32,40 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Victorinox Fibrox, sort, med luftskær, med svaj
Spar 36%
652315
Før DKK 369,00
DKK 237,30 / stk inkl. moms
DKK 189,84 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Single
Spar 33%
904175
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Slibesten, Senjen, Dobbelt, Kornstørrelse 400/1000
Black Month
Spar 33%
980410
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Knivaftrækker, F. Dick Rapid, Sort
Spar 40%
9100
Før DKK 998,75
DKK 599,00 / stk inkl. moms
DKK 479,20 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, F. Dick ErgoGrip
Spar 30%
227815
Før DKK 173,75
DKK 121,63 / stk inkl. moms
DKK 97,30 ekskl. moms
Kokkekniv, 21 cm, Senjen ONE
Spar 33%
911210
Før DKK 749,00
DKK 499,00 / stk inkl. moms
DKK 399,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Single
Spar 28%
904125
Før DKK 249,00
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Tojiro DP Kokkekniv, 21 cm, 3 lag
Spar 30%
F808
Før DKK 999,00
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Rullemappe uden indhold, 8 rum, F. Dick, Stof, Sort
Spar 35%
107601
Før DKK 461,25
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Black
Spar 33%
905175
Før DKK 449,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Santoku 18 cm 73 lag Ryda Knives
Spar 38%
147702
Før DKK 1.949,00
DKK 1.199,00 / stk inkl. moms
DKK 959,20 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, Endeavour, 67 lag
Spar 41%
40160
Før DKK 1.699,00
DKK 999,00 / stk inkl. moms
DKK 799,20 ekskl. moms
Knivmagnet 60 cm sort
Spar 32%
LB1668600
Før DKK 173,75
DKK 119,00 / stk inkl. moms
DKK 95,20 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen VG10
Spar 30%
902125
Før DKK 499,00
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Tournierkniv, 6 cm, F. Dick ProDynamic
Spar 25%
260505
Før DKK 48,75
DKK 36,56 / stk inkl. moms
DKK 29,25 ekskl. moms
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 36%
200022
Før DKK 699,00
DKK 449,00 / stk inkl. moms
DKK 359,20 ekskl. moms
Urteknive, Victorinox, 2 glatte og 2 med bølgeskær
Spar 25%
40022LMIX
Før DKK 299,00
DKK 224,25 / sæt inkl. moms
DKK 179,40 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, F. Dick Superior
Spar 39%
405010
Før DKK 179,00
DKK 109,00 / stk inkl. moms
DKK 87,20 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen VG10, med luftskær
Spar 30%
902175
Før DKK 999,00
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Urtekniv, 8,7 cm, Senjen Single
Spar 28%
904087
Før DKK 249,00
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Santoku Kokkekniv 17 cm, 37 lag
Spar 28%
F331
Før DKK 899,00
DKK 649,00 / stk inkl. moms
DKK 519,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox Fibrox
Spar 40%
200322
Før DKK 499,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, Senjen Single
Black Month
Spar 29%
904150
Før DKK 349,00
DKK 249,00 / stk inkl. moms
DKK 199,20 ekskl. moms

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>