Alle knive
Popularitet
Tournierkniv, 6 cm, F. Dick Superior
Spar 33%
402006
Før DKK 148,75
DKK 99,00 / stk inkl. moms
DKK 79,20 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, F. Dick Superior
Spar 32%
405010
Før DKK 161,25
DKK 109,00 / stk inkl. moms
DKK 87,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 21 cm, F. Dick Superior
Spar 27%
444721
Før DKK 611,25
DKK 449,00 / stk inkl. moms
DKK 359,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 26 cm, F. Dick Superior
Spar 28%
444726
Før DKK 761,25
DKK 549,00 / stk inkl. moms
DKK 439,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 16 cm, F. Dick Superior
Spar 30%
444716
Før DKK 498,75
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Udbener, 13 cm, F. Dick Superior
Spar 30%
436813
Før DKK 398,75
DKK 279,00 / stk inkl. moms
DKK 223,20 ekskl. moms
Sandwichkniv, 18 cm, F. Dick Superior
Spar 28%
405518
Før DKK 523,75
DKK 379,00 / stk inkl. moms
DKK 303,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 23 cm, F. Dick Superior
Spar 27%
444723
Før DKK 686,25
DKK 499,00 / stk inkl. moms
DKK 399,20 ekskl. moms
Filetkniv, 18 cm, F. Dick Superior, fleksibel
Spar 25%
498018
Før DKK 436,25
DKK 329,00 / stk inkl. moms
DKK 263,20 ekskl. moms
Udbener, 15 cm, F. Dick Superior
Spar 27%
436815
Før DKK 448,75
DKK 329,00 / stk inkl. moms
DKK 263,20 ekskl. moms
Skærekniv, 21 cm, F. Dick Superior
Spar 26%
445621
Før DKK 473,75
DKK 349,00 / stk inkl. moms
DKK 279,20 ekskl. moms
Brødkniv, 21 cm, F. Dick Superior
Spar 26%
403921
Før DKK 536,25
DKK 399,00 / stk inkl. moms
DKK 319,20 ekskl. moms
Filetkniv, 10 cm, F. Dick Superior
Spar 33%
407010
Før DKK 223,75
DKK 149,00 / stk inkl. moms
DKK 119,20 ekskl. moms
Tomatkniv, 11 cm, F. Dick Superior
Spar 31%
401511
Før DKK 186,25
DKK 129,00 / stk inkl. moms
DKK 103,20 ekskl. moms
Køkkenkniv, 16 cm, F. Dick Superior
Spar 27%
408016
Før DKK 411,25
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Urtekniv, 7 cm, F. Dick Superior
Spar 33%
403007
Før DKK 148,75
DKK 99,00 / stk inkl. moms
DKK 79,20 ekskl. moms
Kokkekniv, kinesisk model, 18 cm, F. Dick Superior
Spar 26%
440618
Før DKK 948,75
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Chartreusekniv, 12 cm, F. Dick Superior
Spar 26%
445112
Før DKK 536,25
DKK 399,00 / stk inkl. moms
DKK 319,20 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, F. Dick Superior
Spar 33%
404008
Før DKK 148,75
DKK 99,00 / stk inkl. moms
DKK 79,20 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, F. Dick Superior, med luftskær
Spar 25%
444218K
Før DKK 611,25
DKK 458,44 / stk inkl. moms
DKK 366,75 ekskl. moms
Kokkekniv, japansk model, 18 cm, F. Dick Superior
Spar 25%
444118
Før DKK 461,25
DKK 345,94 / stk inkl. moms
DKK 276,75 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, F. Dick Superior
Spar 25%
444218
Før DKK 473,75
DKK 355,31 / stk inkl. moms
DKK 284,25 ekskl. moms
Viser 1 til 22 af 22

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>