Alle knive
Popularitet
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
200322
Før DKK 459,00
DKK 344,25 / stk inkl. moms
DKK 275,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
200022
Før DKK 649,00
DKK 486,75 / stk inkl. moms
DKK 389,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 25 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
200325
Før DKK 539,00
DKK 404,25 / stk inkl. moms
DKK 323,40 ekskl. moms
Santokukniv, 17 cm, Victorinox, Træskæfte, med luftskær
Spar 51%
852017
Før DKK 739,00
DKK 362,11 / stk inkl. moms
DKK 289,69 ekskl. moms
Kokkekniv, 25 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
200025
Før DKK 779,00
DKK 584,25 / stk inkl. moms
DKK 467,40 ekskl. moms
Brødkniv, 21 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
863321
Før DKK 389,00
DKK 272,30 / stk inkl. moms
DKK 217,84 ekskl. moms
Santokukniv,17 cm, Victorinox Fibrox, med luftskær
Spar 51%
852317
Før DKK 559,00
DKK 273,91 / stk inkl. moms
DKK 219,13 ekskl. moms
Santokukniv, 17 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 30%
850017
Før DKK 649,00
DKK 454,30 / stk inkl. moms
DKK 363,44 ekskl. moms
Kokkekniv, 19 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
200319
Før DKK 389,00
DKK 291,75 / stk inkl. moms
DKK 233,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 19 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
200019
Før DKK 609,00
DKK 456,75 / stk inkl. moms
DKK 365,40 ekskl. moms
Skinkekniv, 25 cm Victorinox Fibrox, med luftskær
Spar 30%
822325
Før DKK 609,00
DKK 426,30 / stk inkl. moms
DKK 341,04 ekskl. moms
Kokkekniv, 25 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
800325
Før DKK 559,00
DKK 391,30 / stk inkl. moms
DKK 313,04 ekskl. moms
Skinkekniv, 30 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
420330
Før DKK 539,00
DKK 377,30 / stk inkl. moms
DKK 301,84 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
806320
Før DKK 559,00
DKK 391,30 / stk inkl. moms
DKK 313,04 ekskl. moms
Kokkekniv, 19 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
800319
Før DKK 409,00
DKK 286,30 / stk inkl. moms
DKK 229,04 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Victorinox Fibrox, med luftskær
Spar 30%
808320
Før DKK 659,00
DKK 461,30 / stk inkl. moms
DKK 369,04 ekskl. moms
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
800322
Før DKK 489,00
DKK 342,30 / stk inkl. moms
DKK 273,84 ekskl. moms
Kokkekniv, 15 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
800315
Før DKK 339,00
DKK 237,30 / stk inkl. moms
DKK 189,84 ekskl. moms
Kokkekniv, 28 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
200328
Før DKK 679,00
DKK 509,25 / stk inkl. moms
DKK 407,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 31 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
200031
Før DKK 1.049,00
DKK 786,75 / stk inkl. moms
DKK 629,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
206020
Før DKK 949,00
DKK 711,75 / stk inkl. moms
DKK 569,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 31 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
200331
Før DKK 729,00
DKK 546,75 / stk inkl. moms
DKK 437,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 28 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
200028
Før DKK 899,00
DKK 674,25 / stk inkl. moms
DKK 539,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 18 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
406318
Før DKK 679,00
DKK 509,25 / stk inkl. moms
DKK 407,40 ekskl. moms
Universalkniv, 26 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
863326
Før DKK 489,00
DKK 342,30 / stk inkl. moms
DKK 273,84 ekskl. moms
Kokkekniv, 25 cm, Victorinox Fibrox, med luftskær
Spar 30%
802325
Før DKK 679,00
DKK 475,30 / stk inkl. moms
DKK 380,24 ekskl. moms
Santokukniv, 17 cm, Victorinox Fibrox
Spar 51%
850317
Før DKK 439,00
DKK 215,11 / stk inkl. moms
DKK 172,09 ekskl. moms
Universalkniv, 22 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
863322
Før DKK 459,00
DKK 321,30 / stk inkl. moms
DKK 257,04 ekskl. moms
Allround-sæt, Victorinox Swiss Classic, 4 dele
Outlet
Spar 55%
71334
Før DKK 1.099,00
DKK 490,00 / pk. inkl. moms
DKK 392,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 15 cm, Victorinox Fibrox
Spar 25%
200315
Før DKK 299,00
DKK 224,25 / stk inkl. moms
DKK 179,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 15 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 25%
200015
Før DKK 579,00
DKK 434,25 / stk inkl. moms
DKK 347,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 12 cm, Victorinox Fibrox
Spar 30%
800312
Før DKK 309,00
DKK 216,30 / stk inkl. moms
DKK 173,04 ekskl. moms
Filetkniv, 20 cm, Victorinox
Spar 30%
871320
Før DKK 359,00
DKK 251,30 / stk inkl. moms
DKK 201,04 ekskl. moms
Viser 1 til 33 af 33

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>