Alle knive

Udforsk vores komplette udvalg af knive – fra professionelle kokkeknive til funktionelle universalknive. Kvalitet og præcision til både hjemme og erhverv. Få svar på alle dine spørgsmål om knive længere nede på siden, eller kom forbi vores butik i Kødbyen eller Brøndby for personlig vejledning.

Popularitet
Tojiro Vinkelguide, sort, keramik på siden
F443
 
DKK 129,00 / stk inkl. moms
DKK 103,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Kokkekniv, 21 cm, 37 lag
Spar 42%
F655
Før DKK 1.899,00
DKK 1.099,00 / stk inkl. moms
DKK 879,20 ekskl. moms
Tojiro Knivaftrækker, bordmodel
Spar 38%
F641
Før DKK 479,00
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Tojiro DP Kokkekniv, 21 cm, 3 lag
F808
 
DKK 1.149,00 / stk inkl. moms
DKK 919,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Santoku Kokkekniv 17 cm, 37 lag
Spar 43%
F331
Før DKK 1.049,00
DKK 599,00 / stk inkl. moms
DKK 479,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Pyntekniv, 15 cm, 37 lag
Spar 39%
F651
Før DKK 899,00
DKK 549,00 / stk inkl. moms
DKK 439,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Santokukniv, 17 cm, 37 lag
Spar 43%
F659
Før DKK 1.749,00
DKK 999,00 / stk inkl. moms
DKK 799,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Pyntekniv, 37 lag, 12 cm
Spar 42%
F650
Før DKK 829,00
DKK 479,00 / stk inkl. moms
DKK 383,20 ekskl. moms
Rullemappe uden indhold, hvid kanvas
Spar 43%
F359
Før DKK 349,00
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Kokkekniv, 18 cm, 37 lag
Spar 43%
F332
Før DKK 1.049,00
DKK 599,00 / stk inkl. moms
DKK 479,20 ekskl. moms
Tojiro læderstrop på base, 25x7x2,5 cm
F461
 
DKK 369,00 / stk inkl. moms
DKK 295,20 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Kokkekniv, 24 cm, 37 lag
Spar 42%
F656
Før DKK 2.249,00
DKK 1.299,00 / stk inkl. moms
DKK 1.039,20 ekskl. moms
Tojiro Børnekniv, 12 cm, blå
FC621
 
DKK 179,00 / stk inkl. moms
DKK 143,20 ekskl. moms
Tojiro DP Knivsæt, 3 lag
Spar 38%
FGIFTSETA
Før DKK 2.599,00
DKK 1.599,00 / stk inkl. moms
DKK 1.279,20 ekskl. moms
Tojiro DP Knivsæt 2 knive F809-F503
Spar 40%
FGIFTSETB
Før DKK 2.499,00
DKK 1.499,00 / stk inkl. moms
DKK 1.199,20 ekskl. moms
Tojiro DP Kokkekniv, 27 cm, 3 lag
F810
 
DKK 1.829,00 / stk inkl. moms
DKK 1.463,20 ekskl. moms
Tojiro DP Pyntekniv, 9 cm, 3 lag
F800
 
DKK 699,00 / stk inkl. moms
DKK 559,20 ekskl. moms
Tojiro DP Trancherkniv, , 27 cm, 3 lag
F806
 
DKK 1.829,00 / stk inkl. moms
DKK 1.463,20 ekskl. moms
Tojiro Flash Pyntekniv 9 cm, 37 lag stål
Spar 33%
FFPA90
Før DKK 899,00
DKK 599,00 / stk inkl. moms
DKK 479,20 ekskl. moms
Tojiro Pro Brødkniv 24 cm , 63 lag
F1033B
 
DKK 4.436,25 / stk inkl. moms
DKK 3.549,00 ekskl. moms
Tojiro Pro Kokkekniv, 21 cm, BØLGESKÆR, 63 lag
F1032B
 
DKK 3.686,25 / stk inkl. moms
DKK 2.949,00 ekskl. moms
Tojiro Flash Knivsæt 3 dele
Spar 30%
FFSET
Før DKK 3.999,00
DKK 2.799,00 / stk inkl. moms
DKK 2.239,20 ekskl. moms
Tojiro Kokkekniv, 18 cm, perforeret blad
FA94
 
DKK 189,00 / stk inkl. moms
DKK 151,20 ekskl. moms
Tojiro Steakkniv, Damaskusblad, Ibenholtskæfte
Outlet
Spar 40%
FD1000
Før DKK 2.669,00
DKK 1.599,00 / stk inkl. moms
DKK 1.279,20 ekskl. moms
Tojiro Reppu Kiritsuke 21 cm
Spar 37%
FD1362
Før DKK 2.999,00
DKK 1.899,00 / stk inkl. moms
DKK 1.519,20 ekskl. moms
Tojiro Reppu Kiritsuke 15 cm
Spar 38%
FD1360
Før DKK 2.099,00
DKK 1.299,00 / stk inkl. moms
DKK 1.039,20 ekskl. moms
Sten til slibemaskine, Tojiro F641
F641X
 
DKK 119,00 / stk inkl. moms
DKK 95,20 ekskl. moms
Pyntekniv 10 cm Tojiro Flash 37 lag
Spar 42%
FFPA100
Før DKK 899,00
DKK 519,35 / stk inkl. moms
DKK 415,48 ekskl. moms
Tojiro DP Brødkniv, 27 cm, 3 lag
F810B
 
DKK 2.248,75 / stk inkl. moms
DKK 1.799,00 ekskl. moms
Nakiri 165 mm Tojiro Basic
F315
 
DKK 529,00 / stk inkl. moms
DKK 423,20 ekskl. moms
Tojiro Gai Santokukniv, 17 cm.
F1351
 
DKK 1.499,00 / stk inkl. moms
DKK 1.199,20 ekskl. moms
Tojiro Gai Kokkekniv, 18 cm.
F1352
 
DKK 1.499,00 / stk inkl. moms
DKK 1.199,20 ekskl. moms
Tojiro Gai Pyntekniv, 13,5 cm
F1353
 
DKK 1.099,00 / stk inkl. moms
DKK 879,20 ekskl. moms
Tojiro DP Brødkniv, 24 cm, 3 lag
F809B
 
DKK 1.623,75 / stk inkl. moms
DKK 1.299,00 ekskl. moms
Tojiro Kokkekniv, 17 cm, , håndsmedet, damasceret, træskæfte
Spar 31%
FHMCA024
Før DKK 3.629,00
DKK 2.499,00 / stk inkl. moms
DKK 1.999,20 ekskl. moms
Pyntekniv 9 cm Tojiro Hammered Sort
Spar 45%
F1110
Før DKK 811,25
DKK 449,00 / stk inkl. moms
DKK 359,20 ekskl. moms
Kokkekniv 24 cm Tojiro Hammered Sort
Spar 43%
F1116
Før DKK 1.748,75
DKK 999,00 / stk inkl. moms
DKK 799,20 ekskl. moms
Tojiro Pro Kokkekniv, 18 cm, damasceret, 63 lag
Spar 42%
F1031
Før DKK 3.099,00
DKK 1.799,00 / stk inkl. moms
DKK 1.439,20 ekskl. moms
Tojiro Pro Kokkekniv, 21 cm, damasceret, 63 lag
Spar 39%
F1032
Før DKK 3.599,00
DKK 2.199,00 / stk inkl. moms
DKK 1.759,20 ekskl. moms
Tojiro Pro Kokkekniv, 27 cm, damasceret, 63 lag
Spar 36%
F1034
Før DKK 4.999,00
DKK 3.199,00 / stk inkl. moms
DKK 2.559,20 ekskl. moms
Viser 1 til 40 af 85

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>